Prăjitura Snickers este una extrem de delicioasă, dulce, crocantă și plină de caramel. Să nu vă mirați dacă veți avea impresia că gustați dintr-un baton din ciocolata cu același nume. Sunt foarte asemănătoare la gust, iar prăjitura Snickers se face destul de repede.
La prima vedere, rețeta pentru prăjitura Snickers pare destul de complicată. Dar este doar o aparență. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Prăjitura este compusă din mai multe straturi, exact ca și celebra ciocolată de la care a împrumutat numele.
Astfel, vom avea un blat cu nucă, ciocolată albă, deliciosul caramel și glazura de ciocolată neagră. Singurul dezavantaj al acestei prăjituri este că trebuie lăsată o noapte, înainte de a fi savurată. Cu siguranță nu veți avea răbdare, în momentul în care veți vedea cât de bine arată.
Ca să vă fie mai ușor, vom trece ingredientele separat pentru fiecare strat de prăjitură.
Ingrediente pentru blatul cu nucă:
Ingrediente pentru stratul de ciocolată albă:
Ingrediente pentru caramel:
Ingrediente pentru glazură:
Prima dată, vom începe să preparăm blatul. Albușurile se bat cu un praf de sare, până se obține o spumă tare. După aceea, adăugați puțin câte puțin zahărul și mixați în continuare. Făina trebuie cernută înainte de a fi folosită. Se pune peste spuma din albușuri, se adaugă și praful de copt, dar și nucile și se amestecă foarte bine compoziția. Apoi se pune într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul încins în prealabil.
În aproximativ 20 de minute, blatul va fi gata. Acesta trebuie răcit la temperatura camerei. În timpul acesta, pregătiți ciocolata albă. Acesta este un procedeu foarte simplu. Ciocolata albă, ruptă în bucăți înainte, se pune într-o oală, împreună cu uleiul, și se ține pe foc până se topește ciocolata. Aveți grijă să amestecați în permanență.
Când este gata, se toarnă peste blatul de nucă și se întinde pe toată suprafața. Nu uitați că blatul trebuie să fie rece. Lăsați crema de ciocolată albă să se întărească peste blat. Între timp, pregătiți caramelul. Aceasta este partea cea mai complicată a rețetei.
Puneți jumătate din cantitatea de zahăr într-o oală pe foc, pentru a-l topi. Amestecați mereu și aveți grijă să nu se ardă zahărul. Altfel, caramelul va fi amar. Când este gata, puneți untul și amestecați până se topește de tot. Separat, mixați gălbenușurile cu zahărul rămas. Adăugați această compoziție peste cea de caramel și amestecați în continuare, la foc mic. Puneți și arahidele și încorporați bine compoziția, până când aceasta devine groasă.
Înainte de a turna caramelul peste ciocolata albă, trebuie răcit la temperatura camerei. Până atunci, preparați și glazura de ciocolată. Topiți ciocolata neagră și cea cu lapte împreună cu uleiul, la fel cum ați procedat cu ciocolata albă. La final, adăugați glazura peste stratul de caramel și lăsați prăjitura la frigider peste noapte.